Bronst in Jaegersborg Dyrehave.

Ten noorden van Kopenhagen ligt Jaegersborg Dyrehave: een cultureel jachtlandschap rond het jachtslot Eremitage dat in juni 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. Het gebied is ideaal om te wandelen, fietsen en uiteraard om te fotograferen. Wij waren hier in de bronstperiode om dit spektakel op de foto te kunnen vastleggen. In het park kun je fantastisch mooi fotograferen. Je treft er niet de drukte zoals in het park de Hoge Veluwe. Als fotograaf ben vrij, mits je maar op de paden blijft.

Jaegersborg Dyrehave is ongeveer 11 km2 groot en staat bekend om de grote oude eikenbomen en de grote hoeveelheden herten. Het landschap is voor Nederlandse begrippen niet spectaculair en in eerste instantie bedenk ik dat het gebied veel weg heeft van de Veluwe. Dat betekent niet dat het gebied niet mooi is, integendeel! Het begint al met de karakteristieke entrees met een rode houten poort en een wachthuisje. Geen kassa want de toegang is gratis! Met de fiets is goed fietsen op de verharde en deels verharde padden.

Vanaf deze padden kun je te voet verder via de vele wandelpaden. Het aanwezige wild is gewent aan de bezoekers / fotografen en laat zich daarom redelijk gemakkelijk fotograferen.

Related posts